Zibra A_S logo

Case: ATP Ejendomme

 

 

ATP Ejendomme går i skyen for første gang med ny backup-løsning

Som finansiel virksomhed er ATP Ejendomme underlagt Finanstilsynet og har derfor de højeste krav til samarbejdspartnere og leverandører – ikke mindst inden for it-området, hvor virksomheden har valgt Motus som rådgiver og løsningspartner på cloud-backup.

ATP Ejendomme, der er et datterselskab af ATP, er i gang med en modernisering og fornyelse af virksomhedens it-infrastruktur, der hidtil er blevet drevet internt – inklusiv backup-løsningen. Moderniseringsprojektet startede i begyndelsen af 2019, hvor it-driftschef Nicolai Ek Thiemann kom til ATP Ejendomme.

“En vigtig del af moderniseringen af vores it-infrastruktur er implementeringen af en helt ny backup-løsning og en ny tilgang til backup, hvor jeg har taget udgangspunkt i de værst tænkelige scenarier: Hvordan undgår vi, at ransomware kommer med over i vores backup-miljø og aktiveres senere, hvis vi skulle blive ramt? Hvad sker der, hvis hele datacenteret brænder ned til grunden? Hvordan undgår vi, at én medarbejder kan destruere alle filer? Det er blot nogle af de spørgsmål, vi ønskede svar på, da vi gik i gang,” siger Nicolai Ek Thiemann.

ATP Ejendomme har hidtil kørt backup internt på hovedkontoret i det centrale København, hvilket ikke har været optimalt. Derfor var en ny og moderne backup-løsning en absolut nødvendighed.

“Jeg startede med at spørge ud i mit netværk for at finde kompetente eksperter inden for backup og restore helt specifikt. Her blev jeg anbefalet at tage fat i Motus som rådgiver og leverandør af moderne, driftssikre backup-løsninger.

Vi er jo en finansiel virksomhed, og derfor har vi en lang række ufravigelige krav til både prækvalifikation og udvælgelse, herunder at de potentielle leverandører – og deres underleverandører – er ISO 27001-certificeret. Disse krav reducerede hurtigt feltet af mulige leverandører,” fortæller Nicolai Ek Thiemann, der også har anmeldt outsourcing-aftalen til Finanstilsynet, hvilket er et krav.

Få et sikkerhedstjek

De fleste IT beslutningstager har en ide om, hvor de vil hen. Men hvis rejsen mod målet skal være succesfuld, er det lige så vigtigt at vide hvor man er i dag.

Vi tilbyder forskellige former for sikkerhedstjek, lige fra små skrivebordsøvelser til store og omfattende tekniske og sikkerhedsmæssige afprøvninger, hvor vi fx efterprøver jeres opsætninger eller syretester jeres infrastruktur med en Assumed Breach Test.

Vores erfaring er, at sikkerhedstjek er et godt udgangspunkt for at udarbejde en veldokumenteret business case. Et sikkerhedstjek er en måde at sikre at værdien ved udbygningen af sikkerheden hos jer overstiger omkostningerne.

Kontakt os hvis du ønsker et møde om et sikkerhedstjek.

    Kontakt os

    Hvorfor vælge os

    Vi er en dansk ejet datasikkerhedsvirksomhed med fokus på driftsydelser. Vi mener at IT-sikkerhed skal drive færrest muligt ekstra omkostninger ved at forbedre driftsdicipliner, der allerede udføres.

    Motus opererer tre datacenter lokationer i Danmark. Her kan vi hjælpe med at lave sikre kopier af jeres data. Vi er certificeret til ISO 27001 og eksternt auditeret efter adskillige krævende IT revisionsstandarder.