Zibra A_S logo

Ransomware

 

 

Den vigtigste beskyttelse mod hacking og ransomware er ekstern backup. I de senere år er der kommet mere og mere fokus på malware og hacking.

I takt med at kravene til databeskyttelse skærpes, er hackerne blevet dygtigere og har i dag voldsomt mange ressourcer i ryggen, hvorfor de i langt højere grad har held med at penetrere virksomheder og myndigheders firewalls.

Hvad er ransomware?

Ved et ransomware-angreb afpresser hackerne deres offer. Det foregår typisk ved, at virksomhedens IT-system inficeres med malware, fordi en medarbejder i god tro har åbnet vedhæftede filer eller links med ond hensigt i en mail.

Malwaren krypterer herefter alt indhold på tilgængelige harddiske og drev. Det betyder, at dit indhold bliver låst, så du ikke kan få adgang til det.

Når krypteringen er fuldført, vil virksomheden typisk blive mødt med en besked fra angriberne, som lover at dekryptere ofrets data mod en løsesum – deraf navnet ransomware.

   Datasikkerhed

   Det stiller krav til mulighed for at gemme data på medier uden for virksomheden, som ikke bliver påvirket ved hacker angreb.

   Da vi nu oftere ser hele netværk, der bliver lagt ned af angreb, efterspørger mange virksomheder muligheden for at genskabe data eller tilgå data på et ikke påvirket site – hurtigt.

   Vi er specialister i datasikkerhed for jeres Storage, Backup og Restore, og vores datacenter er et af de sikreste steder at placere data.

   Få et sikkerhedstjek

   De fleste IT beslutningstager har en ide om, hvor de vil hen. Men hvis rejsen mod målet skal være succesfuld, er det lige så vigtigt at vide hvor man er i dag.

   Vi tilbyder forskellige former for sikkerhedstjek, lige fra små skrivebordsøvelser til store og omfattende tekniske og sikkerhedsmæssige afprøvninger, hvor vi fx efterprøver jeres opsætninger eller syretester jeres infrastruktur med en Assumed Breach Test.

   Vores erfaring er, at sikkerhedstjek er et godt udgangspunkt for at udarbejde en veldokumenteret business case. Et sikkerhedstjek er en måde at sikre at værdien ved udbygningen af sikkerheden hos jer overstiger omkostningerne.

   Kontakt os hvis du ønsker et møde om et sikkerhedstjek.

    Kontakt os

    Hvorfor vælge os

    Vi er en dansk ejet datasikkerhedsvirksomhed med fokus på driftsydelser. Vi mener at IT-sikkerhed skal drive færrest muligt ekstra omkostninger ved at forbedre driftsdicipliner, der allerede udføres.

    Motus opererer tre datacenter lokationer i Danmark. Her kan vi hjælpe med at lave sikre kopier af jeres data. Vi er certificeret til ISO 27001 og eksternt auditeret efter adskillige krævende IT revisionsstandarder.